De dood hoort bij het leven. En dus krijg je gedurende het leven te maken met mensen die komen te overlijden. Soms is dat onverwacht, soms blaast iemand zijn laatste adem uit na een slopende ziekte. Hoe dan ook; het overlijden van een dierbare zorgt voor verdriet, pijn en vaak ook een bepaald gevoel van woede en onmacht. Nadat definitief afscheid is genomen met een passende uitvaart, begint een periode van rouw. In die periode probeer je het gemis van jouw dierbare een plek te geven. Rouw na overlijden geldt als de meest ernstige vorm van rouw. Deze periode kan lang duren. Via Rouw.com kun je hulp krijgen bij rouw na overlijden en het rouwproces.
De gevolgen van rouw na overlijden
De dood komt altijd onverwacht. Ook al is sprake van ziekte en ook al zie je het einde van iemand aankomen. Nadat de overledene een goed en passend afscheid heeft gekregen, begint vaak een periode van rouw. Je moet het verlies een plekje zien te geven en je moet uiteindelijk jouw eigen leven weer op de rit zien te krijgen. Want in een periode van rouw laat je vaak ook jouw eigen leven even voor wat het is. Rouw na overlijden betekent vaak dat je soms niet kunt werken en dat je geen zin hebt in het uitoefenen van jouw hobby’s.
Neme de tijd die jij nodig hebt
Rouw na overlijden is voor iedereen anders. De één kan al snel weer over gaan tot de orde van de dag, een ander heeft veel meer moeite met het rouwproces. Gelukkig hoef je het rouwproces niet alleen te ondergaan Je kunt op verschillende manieren hulp krijgen. Zo kun jij jouw toevlucht zoeken naar een rouwtherapeut en kun je boeken lezen over rouwverwerking. Het kan ook in kleine dingen zitten. Zo kun je iemand die in de rouw zit bijvoorbeeld helpen door te praten en bijvoorbeeld een rouwboeket aan te bieden. Het rouwproces laat zich niet uittekenen. Belangrijk is dat jij bij rouw na overlijden in elk geval altijd de tijd neemt die jij echt nodig hebt.
Rouw.com kan je echt verder helpen
Rouw.com biedt hulp en geeft informatie over zaken als rouwtherapie, boeken over rouw, rouwboeketten en ook financiële zaken die aan de orde komen na de dood in de vorm van bijvoorbeeld een uitvaartverzekering of een overlijdensrisicoverzekering. Ook kun je op Rouw.com overlijdensberichten plaatsen en kun je andere mensen condoleren met een verlies. Dit kan ander mensen echt helpen bij het rouwproces.
Nadat iemand is overleden en nadat er afscheid is genomen, volgt een periode van rouw. Je moet in die periode het gemis een plekje zien te geven en te accepteren. Deze rouw kan voor iedereen anders zijn. Bij de één duurt dit rouwproces heel lang, iemand anders kan sneller de draad van het leven weer oppakken.
Nee, dat is zeker niet het geval. Rouw na scheiding bijvoorbeeld, komt ook veel voor. Ook dat moet je het gemis van iemand ene plek zien te geven, al is het gemis dan niet definitief.
Het rouwproces hoef je niet zonder hulp te ondergaan. Zo kun je bijvoorbeeld een rouwtherapeut in de arm nemen. Ook zijn er meer dan voldoende boeken over rouw beschikbaar die je kunnen helpen bij de rouwverwerking.